Nieuwjaarstreffen Bailliage Oost-Brabant in de “OLIJF” te Nuenen

  • -

Nieuwjaarstreffen Bailliage Oost-Brabant in de “OLIJF” te Nuenen

Wanneer:
14 januari 2018 @ 15:00
2018-01-14T15:00:00+01:00
2018-01-14T15:15:00+01:00
Waar:
Restaurant Olijf
Berg 18
5671 CC Nuenen
Nederland
Contact:
Secretaris: Agnes Haitsma
040 241 9749

Een nieuw jaar knallend ingezet met deze nieuwjaarsreceptie en diner.

 

 

 

Nieuwjaarstreffen
14 januari 2018

Restaurant Olijf, Berg 18-20, 5671CC Nuenen

Beste wijnvrienden,

Zoals jullie hierboven zien zijn wij ook dit jaar weer te gast in restaurant Olijf. Wij kunnen hier prima afspraken maken voor het diner met wijnen in het kader van het jaarthema. Voor 2018 is dit Italie. Danny heeft voor ons weer een menu samengesteld met de wijnen die hij bij dit thema heeft gevonden. Wij weten uit vorige ervaringen dat wij steeds worden verrast door zijn vondsten en wat de gerechten betreft kunnen wij alleen maar lovend zijn.

Wij worden 14 januari a.s. al om 15.00 uur in restaurant  “Olijf” verwacht.
De kosten voor leden zijn € 57,95 en voor niet-leden € 67,95.
Graag bij aanmelding doorgeven of er een voorkeur is voor vis of vlees

Kledingadvies: heren Tenue de Ville en dames aangepast

Menu

VOORGERECHT | BURATTA

Broodkruim van ansjovis / Poeder van basilicum / Olie van basilicum / Gepofte tomaatjes / Linten van groene asperge / Aceto balsamico

Bianco d’Alessano  “Elfo”  Apollonio IGT Salento

TUSSENGERECHT 1 | KABELJAUW

Zacht gegaarde kabeljauw / Tapenade van zongedroogde tomaten / Crunsh van zwarte olijven / Foam van Parmezaanse kaas / Bereidingen van winterpostelein

Giba Bianco  DOC Vermentino di Sardegna

TUSSENGERECHT 2 | FREGULA

Risotto van fregula  / Compote van aubergine en knoflook / Gekonfijte eendenbout / Gebakken paddenstoelen  / rucola cress / uitgebakken pancetta

Negroamaro “Elfo”Apollonio IGT Salento  – of Giba Rosso DOC Carignano del Sulcis

HOOFDGERECHT | WILDZWIJN

Gebakken wildzwijn filet / Gebakken artisjok / Gladde crème van artisjokken / Gekaramelliseerde meloeske / Rollen van gele en groene courgette / Jus van salie

“Nocte” Terra dei Re , DOC Aglianico del Vulture

NAGERECHT | RICOTTA & CHOCO & AMANDEL

Bereidingen met Aleatico (zoete wijn uit Puglia)

Negroamaro “Mater Terra” Passito Apollonio IGT Salento

FRIANDISE | PASTICCIOTTI

Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling toegewenst namens het bestuur van de bailliage Oost-Brabant.

Aanmelding graag door te reageren op dit bericht

Of evt.: AgnesHaitsma, tel. 0402319749  a.haitsma@gmail.com
Graag uiterlijk 7 januari 2018  aanmelden i.v.m. doorgeven definitief aantal gasten.

Tevens vraagt onze penningmeester om het bedrag voor de deelname op onderstaande rekening over te maken
Bijdrage voor leden van het NGW  € 57,95 pp en  voor niet-leden  € 67,95 pp
over te maken naar rekening NL18 ABNA04341344061 t.n.v. NGW, Oost-Brabant

 


Aankomende activiteiten

nov
8
do
19:45 Oost Brabant: Masterclass Wijnpr...
Oost Brabant: Masterclass Wijnpr...
nov 8 @ 19:45 – 23:00
Oost Brabant: Masterclass Wijnproefkunde met Vinoloog Claudia van Dongen @ Proeflokaal Claudia van Dongen | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
            Claudia van Dongen is Vinoloog Heeft een Wijnadviesbureau en organiseert wijncursussen. Als Special Gast zal ze voor onze leden en hun introducees een Masterclass wijnproeven verzorgen. Een uitgelezen moment