Bois-le-Duc

Welkom bij “Bois-le-Duc”!

Beste Wijnliefhebber,

Leuk dat u onze website bezoekt. Graag vertellen we u wie we zijn en wat we u als genootschap te bieden hebben. Wij zijn een groep wijnliefhebbers van de afdeling Bois Le Duc van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden, afgekort NGW. Het NGW is een inmiddels 40 jaar oud gezelschap, waarvan de leden voornamelijk woonachtig zijn in Zuid-Oost Nederland. Het NGW is ingedeeld in 6 regionale afdelingen; bailliages genoemd. In ons geval is dit de bailliage Bois-Le-Duc te ’s-Hertogenbosch.Bailliagebestuur:

Bailli: Maurice Houwer
Secretaris: Geanne Christis
Penningmeester: Reino Westebring
Lid: Tex Zwemmer
Lid: Else van Eijsden

Proeflokaal:

Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5
5261 CA Vught
0345-641627


Mogelijk is het u opgevallen dat wij u hebben aangesproken met “wijnliefhebber”. Daarmee bedoelen wij dat u geen “wijnkenner” hoeft te zijn om bij ons aan de wijnproeverijen deel te nemen. Als u van wijn houdt en iets meer over wijn te weten wilt komen, dan verwelkomen we u graag op één van onze proeverijen. Jaarlijks organiseren wij minstens acht, niet commerciële wijnproeverijen, die we afsluiten met een uitgebreide kaasplank. Doorgaans vinden de proeverijen plaats in de Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 te Vught. Soms vindt een proeverij  plaats bij een wijnkoperij in de regio. De kosten van deze uitgebreide proeverijen zijn € 20,- per avond.

Naast de reguliere proeverijen organiseren we ook andere festiviteiten. Ieder jaar starten we met een gezellig Nieuwjaarstreffen waarbij mooie wijnen gecombineerd worden met een heerlijke lunch. In de zomer organiseren we een Zomertreffen. Deze vindt plaats bij één van de leden thuis. In overleg met de gastheer/gastvrouw wordt een thema/land gekozen dat terug te vinden is in de gerechten en de wijn. Zo mogelijk wordt er ook een min of meer culturele activiteit ingepast in het programma van die dag.  In juni vindt het jaarfeest van het NGW plaats. Hier worden onze verdienstelijke leden en de geslaagde examenkandidaten gelauwerd. De dag wordt afgesloten met  een uitgebreid banket, natuurlijk met heerlijke wijnen en muzikale omlijsting.

Behalve het bevorderen van de vriendschappelijke contacten tussen de leden onderling, is een belangrijke doelstelling van ons genootschap, het bevorderen van het kennisniveau van onze leden m.b.t. wijn en ook spijs. We proberen dit enerzijds te realiseren door de toelichting op de geproefde wijnen tijden s de reguliere proeverijen. Anderzijds bestaat er de mogelijkheid tot het volgen van cursussen. Deze vinden, in groepjes van 8-10 personen, plaats bij de leden thuis. De cursussen worden begeleid door twee ervaren leden van de Bailliage. Door veel te proeven, te proberen en uw kennis te vergroten door theorie wordt u voorbereid op het examen dat ieder jaar in april plaatsvindt.

Spreekt het bovenstaande u aan? Kom gerust een avond meeproeven, Dit kan  zonder onmiddellijk lid te hoeven worden van ons genootschap. U kunt komen kennismaken voor € 10,- per avond. Mocht u besluiten lid te worden betaald u de ledenprijs van  € 20,- per avond en verwelkomen wij u graag als volwaardig lid van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden. De contributie bedraagt € 70,- per jaar. Een partnerlidmaatschap kost slechts € 35,- per jaar.  Het lidmaatschap biedt u onder andere het voordeel dat u deel kunt nemen aan alle algemene NGW activiteiten en dat u tegen een vriendenprijs ook aan de activiteiten van de andere afdelingen van ons genootschap kunt deelnemen.

Wilt u deelnemen aan onze volgende proeverij of wilt u nog wat bijkomende informatie, bel of mail dan naar een van volgende personen:

Maurice Houwer
E: Maurice.houwer@gmail.com
T:073-641 97 41
Geanne Christis
T: 073-522 13 63

Aankomende activiteiten

mrt
14
do
19:45 Oost-Brabant: Bailli proeverij P...
Oost-Brabant: Bailli proeverij P...
mrt 14 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Bailli proeverij Portugal @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Portugal Het reisdoel voor de reeds volgeboekte wijnreis 2019. Onze Bailli’s hebben voor u de mooiste wijnen gekozen voor deze Portugal proeverij, om alvast te genieten van al; het moois wat dit land, buiten de
mrt
20
wo
19:45 Bois le Duc – Thema proeverij Zu...
Bois le Duc – Thema proeverij Zu...
mrt 20 @ 19:45 – 22:30
Themaproeverij over Zuid-Afrika, verzorgd door onze confrère Neelsjan Albertus.
apr
10
wo
19:45 Bois le Duc – Thema proeverij mo...
Bois le Duc – Thema proeverij mo...
apr 10 @ 19:45 – 22:30
Thema proeverij mousserende wijnen, verzorgd door Wijnhandel Luc van Boort
apr
11
do
19:45 Oost-Brabant: Thema proeverij Ch...
Oost-Brabant: Thema proeverij Ch...
apr 11 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Thema proeverij Chardonnay @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Thema wijnproeverij “Chardonnay” het is de naam van de druif en bijna een algemene term: doe maar een chardonnaytje…..maar wat zijn de mooiste wijnen, van welke gebieden, de groendsoort, het klimaat, de wijnmaker? we proberen