“de heerlijckheit Hoorne” verslag nieuwjaarstreffen 2018

  • -

“de heerlijckheit Hoorne” verslag nieuwjaarstreffen 2018

 

Nieuwjaarstreffen 14 januari 2018

                        Bailliage “de heerlijckheit Hoorne”

 

Dit jaar waren we te gast bij Restaurant “ OH 30 “ in Weert

November 2014 openden Elvira en Emile Maessen met ontzettend veel energie

en trots de deuren van restaurant OH30.

 

                             

Vanaf 12.00 uur werden we verwelkomd met een mooi glas mousserende wijn van domein Aldeneijck, een pinot brut.

 

Tijdens het openingswoord door onze Bailli Marian van Pol kregen twee leden van onze bailliage een mooie fles wijn aangebonden.

Math Gielkens omdat hij 25 jaar lid is van ons genootschap.

Wim Ophelders omdat hij het diploma S.D.E.N. (Stichting Dranken Examens en Normering)  niveau 3 met goed gevolg heeft afgesloten.

Wim Gefeliciteerd! Math bedankt voor je bijdrage die je in de afgelopen 25 jaar voor ons genootschap hebt geleverd.

 

Hierna volgde het verrassingsmenu.

Amuses.

Voorgerecht:

Een compositie van kreeft

of

een steak tartaar.

Met als wijn:

Sensale – Grillo – Sicilië

Tussengerecht:

Een compositie van coquille  

of  patrijs.

 Met als wijn:

 

 

Bij de coquille: Via Edetana – Garnacha/Viognier uit Spanje

Bij de patrijs: La Cuna de la poesia rosé – Garnacha uit spanje

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht:

Een gerecht van rundvlees

of

Een gerecht van zeebaars.

Met als wijn:

Bij het rundvlees: Palena – Carmenere reserva uit Chili

Bij de zeebaars: Via Edetana – Garnacha/Viognier uit Spanje

Dessert:

Een zoet dessert op basis van banaan

of

Een kaasplateau.

Met als wijn:

Bij het zoete desset: Chateau du Haut Mayne – Semillon uit Frankrijk

Bij het kaasplateau: Graham’s Port Ruby of Tawny

 

 

Het was al met al en sfeervol en gezellig nieuwjaarstreffen.                                                         

foto’s Fr@Be

Annie Peulen – van Bree