Proefverslag Port proeverij

  • -

Proefverslag Port proeverij

De NGW novemberproeverij stond helemaal in het teken van Port én wat is er nu nog mooier om alle varianten te proeven.
  • De eerste port: Porto Rosé van Quinta do Tedo. De kleur was licht rosé, in de neus vers rood fruit, aardbeien, framboos. Rood fruit in de smaak en een zoetje. Door toevoeging van een stukje limoen veranderde deze port in een zeer aangename zomerdrank.
  • Sandeman Founders Reserve Ruby was de tweede port. Kleur donkerrood, ondoorzichtig. Kersen, honing, noten en zwarte bessen in de neus. Gedroogde kruiden, kersen, rozijnen, gekonfijt fruit in de smaak. Tannineus.
  • LBV van J.H. Andressen 2011 was de derde port. Gedroogde vijgen, noten, kruiden en drop in de neus. Voller van smaak, zwart fruit, rozijnen een lange afdronk, zeer evenwichtig met chocoladetonen.
  • Ramos Pinto 10 years old tawny van Quinta de Ervamoira was de vierde port van deze avond. De kleur was bruin / rood , doorzichtig. Zwart fruit, lijnolie, gedroogd fruit en noten in de neus. Chocolade, koffie, pruimen en caramel in de smaak. Zachte tannines en mooie zuren completeren dit prachtige glas port.
  • Graham’s 20 years old twany port. Amberkleur, zeer elegant, rietsuiker, mandarijn in de neus. Caramel, vijgen, dadels, honing en noten in de smaak. Een licht bittertje in de afdronk. Kopke Colheita 1999 was de zesde port. Transparant, amberkleurig. Mandarijn, gedroogd fruit en sinaasappelzeste in de neus. Zeer aangename binnenkomst, rozijnen, caramel en chocolade. Volle afdronk met gekonfijt fruit.
  • Hanneke had nog een fles Colheita 1957 van Niepoort en deze heeft zij met ons gedeeld. Een prachtige port, amberkleurig met een lichte geelzweem, transparant. Kaneel, peperkoek, gedroogd fruit en noten in de neus. Chocolade, rozijnen, rijpe smaken en vanille. Een mooie elegante afdronk met een klein bittertje.
  • We sluiten deze avond af met Delaforce Corte Vintage Port 1991. De kleur is ondoorzichtig, dik, rood met een bruinzweem. Een “stinkje” in de neus, dadels, rokerig, tabak. De binnenkomst aards, koffie, chocolade, rijp zwart fruit. Mooie zuren en zachte tannines en een klein bittertje in de afdronk.
 
Aan de reacties kan ik zeggen dat dit thema zeer in de smaak is gevallen. 
Erica

Aankomende activiteiten

jan
20
zo
13:00 “de heerlijckheit Hoorne” Nieuwj...
“de heerlijckheit Hoorne” Nieuwj...
jan 20 @ 13:00 – 18:30
"de heerlijckheit Hoorne" Nieuwjaarstreffen 2019 @ Restaurant MARREES | Weert | Limburg | Nederland
    Beste wijnliefhebbers, Het bestuur van de bailliage “de heerlijckheit Hoorne” nodigt u uit om samen met ons het nieuwe jaar in te luiden. We gaan dit doen tijdens het nieuwjaarstreffen van onze bailliage
feb
14
do
19:45 Oost-Brabant: Bailli proeverij m...
Oost-Brabant: Bailli proeverij m...
feb 14 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Bailli proeverij met Portugese wijnen @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Aanmelding voor activiteiten: per telefoon of e-mail bij: George Mes, 077-3661773, email cgmes@ziggo.nl Voor info kunt u ook bellen met onze Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Secretaris: Peter Derks Telefoon: 040-2863426 email: pjamderks@outlook.com
feb
16
za
18:30 “de heerlijckheit Hoorne” proeve...
“de heerlijckheit Hoorne” proeve...
feb 16 @ 18:30 – 23:00
    eigen leden presenteren een fles wijn. nadere informatie volgt!
mrt
14
do
19:45 Oost-Brabant: Wijnen Pan Amerika...
Oost-Brabant: Wijnen Pan Amerika...
mrt 14 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Wijnen Pan Amerika route @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Secretaris: Peter Derks Telefoon: 040-2863426 email: pjamderks@outlook.com

Recente proefverslagen & nieuws