Proefverslag Port proeverij

  • -

Proefverslag Port proeverij

De NGW novemberproeverij stond helemaal in het teken van Port én wat is er nu nog mooier om alle varianten te proeven.
  • De eerste port: Porto Rosé van Quinta do Tedo. De kleur was licht rosé, in de neus vers rood fruit, aardbeien, framboos. Rood fruit in de smaak en een zoetje. Door toevoeging van een stukje limoen veranderde deze port in een zeer aangename zomerdrank.
  • Sandeman Founders Reserve Ruby was de tweede port. Kleur donkerrood, ondoorzichtig. Kersen, honing, noten en zwarte bessen in de neus. Gedroogde kruiden, kersen, rozijnen, gekonfijt fruit in de smaak. Tannineus.
  • LBV van J.H. Andressen 2011 was de derde port. Gedroogde vijgen, noten, kruiden en drop in de neus. Voller van smaak, zwart fruit, rozijnen een lange afdronk, zeer evenwichtig met chocoladetonen.
  • Ramos Pinto 10 years old tawny van Quinta de Ervamoira was de vierde port van deze avond. De kleur was bruin / rood , doorzichtig. Zwart fruit, lijnolie, gedroogd fruit en noten in de neus. Chocolade, koffie, pruimen en caramel in de smaak. Zachte tannines en mooie zuren completeren dit prachtige glas port.
  • Graham’s 20 years old twany port. Amberkleur, zeer elegant, rietsuiker, mandarijn in de neus. Caramel, vijgen, dadels, honing en noten in de smaak. Een licht bittertje in de afdronk. Kopke Colheita 1999 was de zesde port. Transparant, amberkleurig. Mandarijn, gedroogd fruit en sinaasappelzeste in de neus. Zeer aangename binnenkomst, rozijnen, caramel en chocolade. Volle afdronk met gekonfijt fruit.
  • Hanneke had nog een fles Colheita 1957 van Niepoort en deze heeft zij met ons gedeeld. Een prachtige port, amberkleurig met een lichte geelzweem, transparant. Kaneel, peperkoek, gedroogd fruit en noten in de neus. Chocolade, rozijnen, rijpe smaken en vanille. Een mooie elegante afdronk met een klein bittertje.
  • We sluiten deze avond af met Delaforce Corte Vintage Port 1991. De kleur is ondoorzichtig, dik, rood met een bruinzweem. Een “stinkje” in de neus, dadels, rokerig, tabak. De binnenkomst aards, koffie, chocolade, rijp zwart fruit. Mooie zuren en zachte tannines en een klein bittertje in de afdronk.
 
Aan de reacties kan ik zeggen dat dit thema zeer in de smaak is gevallen. 
Erica

Aankomende activiteiten

sep
25
wo
19:30 Bois le Duc Themaproeverij terroir
Bois le Duc Themaproeverij terroir
sep 25 @ 19:30 – 22:30
Themaproeverij terroir, verzorgd door confrère Maurice Houwer.
okt
10
do
19:45 Oost-Brabant: Wijn uit Kroatië
Oost-Brabant: Wijn uit Kroatië
okt 10 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Wijn uit Kroatië @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Aanmelding voor activiteiten: per telefoon of e-mail bij: George Mes, 077-3661773, email cgmes@ziggo.nl Voor info kunt u ook bellen met onze Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Bankrekening:NL 18 ABNA 0 434.134.406 T.N.V. NGW
okt
23
wo
19:45 Bois le Duc Themaproeverij Loire...
Bois le Duc Themaproeverij Loire...
okt 23 @ 19:45 – 22:30
Themaproeverij Loire-wijnen, verzorgd door confrères Tex Zwemmer en René Wouters.
nov
14
do
19:45 Oost-Brabant: Cursusvorm Wijnpro...
Oost-Brabant: Cursusvorm Wijnpro...
nov 14 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Cursusvorm Wijnproefkunde 2
Aanmelding voor activiteiten: per telefoon of e-mail bij: George Mes, 077-3661773, email cgmes@ziggo.nl Voor info kunt u ook bellen met onze Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Bankrekening:NL 18 ABNA 0 434.134.406 T.N.V. NGW