Proefverslag Port proeverij

  • -

Proefverslag Port proeverij

De NGW novemberproeverij stond helemaal in het teken van Port én wat is er nu nog mooier om alle varianten te proeven.
  • De eerste port: Porto Rosé van Quinta do Tedo. De kleur was licht rosé, in de neus vers rood fruit, aardbeien, framboos. Rood fruit in de smaak en een zoetje. Door toevoeging van een stukje limoen veranderde deze port in een zeer aangename zomerdrank.
  • Sandeman Founders Reserve Ruby was de tweede port. Kleur donkerrood, ondoorzichtig. Kersen, honing, noten en zwarte bessen in de neus. Gedroogde kruiden, kersen, rozijnen, gekonfijt fruit in de smaak. Tannineus.
  • LBV van J.H. Andressen 2011 was de derde port. Gedroogde vijgen, noten, kruiden en drop in de neus. Voller van smaak, zwart fruit, rozijnen een lange afdronk, zeer evenwichtig met chocoladetonen.
  • Ramos Pinto 10 years old tawny van Quinta de Ervamoira was de vierde port van deze avond. De kleur was bruin / rood , doorzichtig. Zwart fruit, lijnolie, gedroogd fruit en noten in de neus. Chocolade, koffie, pruimen en caramel in de smaak. Zachte tannines en mooie zuren completeren dit prachtige glas port.
  • Graham’s 20 years old twany port. Amberkleur, zeer elegant, rietsuiker, mandarijn in de neus. Caramel, vijgen, dadels, honing en noten in de smaak. Een licht bittertje in de afdronk. Kopke Colheita 1999 was de zesde port. Transparant, amberkleurig. Mandarijn, gedroogd fruit en sinaasappelzeste in de neus. Zeer aangename binnenkomst, rozijnen, caramel en chocolade. Volle afdronk met gekonfijt fruit.
  • Hanneke had nog een fles Colheita 1957 van Niepoort en deze heeft zij met ons gedeeld. Een prachtige port, amberkleurig met een lichte geelzweem, transparant. Kaneel, peperkoek, gedroogd fruit en noten in de neus. Chocolade, rozijnen, rijpe smaken en vanille. Een mooie elegante afdronk met een klein bittertje.
  • We sluiten deze avond af met Delaforce Corte Vintage Port 1991. De kleur is ondoorzichtig, dik, rood met een bruinzweem. Een “stinkje” in de neus, dadels, rokerig, tabak. De binnenkomst aards, koffie, chocolade, rijp zwart fruit. Mooie zuren en zachte tannines en een klein bittertje in de afdronk.
 
Aan de reacties kan ik zeggen dat dit thema zeer in de smaak is gevallen. 
Erica

Aankomende activiteiten

jun
19
wo
19:30 “de heerlijckheit Hoorne” proeve...
“de heerlijckheit Hoorne” proeve...
jun 19 @ 19:30 – 23:00
Altweerterheide, 5 juni 2019 Beste Wijnliefhebbers, Op woensdag 19 juni 2019 gaan we onze traditionele wijn/spijsavond met hoofdthema asperges houden. De proeverij vindt plaats bij: Goertz asperges, Veestraat 20a Maria-Hoop. De gerechten worden gemaakt door
aug
17
za
hele dag Oost-Brabant: Eendaagse excursie...
Oost-Brabant: Eendaagse excursie...
aug 17 hele dag
Oost-Brabant: Eendaagse excursie Bremmer Calmont
rundwanderung-calmont-klettersteig-bremm-mosel Ons Zomertreffen is deze keer de “Eendaagse wijnexcursie” naar de stijlste wijngaarden van Europa: Bremmer-Calmont aan de Moezel. Bezoek, lunch en wijnproeverij Excursie Bremmer Calmont 17-8-2019 NGW Oost Brabant Voorlopig Programma : Vertrek 8.00
sep
12
do
19:45 Oost-Brabant: Gaat citroenmeliss...
Oost-Brabant: Gaat citroenmeliss...
sep 12 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Gaat citroenmelisse, sulfiet in wijn vervangen? @ Activiteitencentrum 't Slot | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Woorden als: Sulfiet-intolerantie, en ik krijg hoofdpijn van sulfiet… Of: de presentatie van sulfiet vrije wijn. De zin en onzin, wat ervaren we zelf en wat proeven we van wijn met citroenmelisse in plaats van