Nieuwjaarstreffen Bailliage EDV, 13 januari 2019

  • -

Nieuwjaarstreffen Bailliage EDV, 13 januari 2019

In de gelagkamer van hotel het Anker, gelegen aan de Dorpstraat 106 in Heythuysen, is het gezellige en knusse restaurant RED gevestigd dé locatie voor ons nieuwjaarstreffen.

Hotel het Anker bestaat als etablissement vanaf ongeveer 1890. De naam ‘het Anker’ is afgeleid van anker wat een oude inhoudsmaat voor wijn en bier is.
Rond 1900 en daarvoor was in dit gebouw een kazerne van de bereden Marechaussee gevestigd waarin ook gevangeniscellen aanwezig waren. In 1907 is het pand gekocht door slager Keunke Theelen die er het slagersbedrijf uitoefende. Het pand is na die periode tot 1940 uitgebaat als café.
Tijdens en vlak na de oorlogstijd (1940 – 1945) was in het pand met de ‘Trepkes” het voedselbureau gevestigd.
In de jaren die volgden heeft het pand dienstgedaan als woonhuis, hotel en café. In 1966 kwam het pand in handen van de Amstel bierbrouwerij en hebben verschillende huurders gebruik gemaakt van het horecapand.

               

Ontvangst en aperitief met heerlijke amuses waarna wij aan tafel gaan.

Een woord van welkom. Nettie doet dit door een persoonlijk woordje te richten aan eenieder van ons.

Felicitaties zijn er voor Emmy Willems. Op 1 januari was Emmy 20 jaar lid van het NGW en ontvangt ze van Nettie een mooie fles wijn.

Daarna volgen er ook lovende woorden voor Nettie gesproken door Math en Jos.

De wijnen voor het menu zijn geselecteerd door Wijnkoperij Alex Storms.
Alex voorziet ons bij elk gerechtje van uitgebreide informatie.

MENU
Voorgerecht

Biet ] yoghurt ] basilicum ] mierikswortel
Verscheidene bereidingen van bietsoorten, een bavarois basilicum, Yoghurt structuren en een spongecake met mierikswortel

Wijn: Domaine de la Provenquière, Le Téméraire, vdp Coteaux d’Ensérune, 2016

Tussengerecht

Vlaswijting ] tomaat ] wortel ] citroengras ]
Zacht gegaarde vlaswijting (kabeljauwachtige) met een crème en compote van tomaat, wortelsoorten en een schuimige saus geparfumeerd met citroengras

Wijn: Niersteiner, Patersberg, Grauburgunder, Spätlese, Trocken, Rheinhessen, 2015

Hoofdgerecht

Ossenhaas ] zwezerik ] pompoen ] steranijs
Gebraden ossenhaas met een schuim van zwezerik, crème fudge van pompoen. De jus hebben we afgemaakt met steranijs

Wijn: Ornament Mavrud Reserve, Chat Asana, Thracian Valley, 2012

Nagerecht

Chocolade ] passievrucht ] ananas ] rozemarijn
Crème patissier van pure chocolade met een agar van passievrucht, gemarineerde, gegrilde ananas en roomijs van rozemarijn

Wijn: Château de Cérons (grand enclos), zoet, 2000

Koffie / thee / friandises

 

Nieuwjaarstreffen 2019: Gezellig, fijn gezelschap, heerlijke gerechtjes en wijnen, een knusse ambiance en een mooie opkomst.


Aankomende activiteiten

aug
17
za
hele dag Oost-Brabant: Eendaagse excursie...
Oost-Brabant: Eendaagse excursie...
aug 17 hele dag
Oost-Brabant: Eendaagse excursie Bremmer Calmont
rundwanderung-calmont-klettersteig-bremm-mosel Ons Zomertreffen is deze keer de “Eendaagse wijnexcursie” naar de stijlste wijngaarden van Europa: Bremmer-Calmont aan de Moezel. Bezoek, lunch en wijnproeverij Excursie Bremmer Calmont 17-8-2019 NGW Oost Brabant Voorlopig Programma : Vertrek 8.00
sep
12
do
19:45 Oost-Brabant: Gaat citroenmeliss...
Oost-Brabant: Gaat citroenmeliss...
sep 12 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Gaat citroenmelisse, sulfiet in wijn vervangen? @ Activiteitencentrum 't Slot | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Woorden als: Sulfiet-intolerantie, en ik krijg hoofdpijn van sulfiet… Of: de presentatie van sulfiet vrije wijn. De zin en onzin, wat ervaren we zelf en wat proeven we van wijn met citroenmelisse in plaats van
sep
25
wo
19:30 Bois le Duc Themaproeverij terroir
Bois le Duc Themaproeverij terroir
sep 25 @ 19:30 – 22:30
Themaproeverij terroir, verzorgd door confrère Maurice Houwer.
okt
10
do
19:45 Oost-Brabant: Wijn uit Kroatië
Oost-Brabant: Wijn uit Kroatië
okt 10 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Wijn uit Kroatië @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Aanmelding voor activiteiten: per telefoon of e-mail bij: George Mes, 077-3661773, email cgmes@ziggo.nl Voor info kunt u ook bellen met onze Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Bankrekening:NL 18 ABNA 0 434.134.406 T.N.V. NGW