Nieuwjaarstreffen Bailliage EDV, 13 januari 2019

  • -

Nieuwjaarstreffen Bailliage EDV, 13 januari 2019

In de gelagkamer van hotel het Anker, gelegen aan de Dorpstraat 106 in Heythuysen, is het gezellige en knusse restaurant RED gevestigd dé locatie voor ons nieuwjaarstreffen.

Hotel het Anker bestaat als etablissement vanaf ongeveer 1890. De naam ‘het Anker’ is afgeleid van anker wat een oude inhoudsmaat voor wijn en bier is.
Rond 1900 en daarvoor was in dit gebouw een kazerne van de bereden Marechaussee gevestigd waarin ook gevangeniscellen aanwezig waren. In 1907 is het pand gekocht door slager Keunke Theelen die er het slagersbedrijf uitoefende. Het pand is na die periode tot 1940 uitgebaat als café.
Tijdens en vlak na de oorlogstijd (1940 – 1945) was in het pand met de ‘Trepkes” het voedselbureau gevestigd.
In de jaren die volgden heeft het pand dienstgedaan als woonhuis, hotel en café. In 1966 kwam het pand in handen van de Amstel bierbrouwerij en hebben verschillende huurders gebruik gemaakt van het horecapand.

               

Ontvangst en aperitief met heerlijke amuses waarna wij aan tafel gaan.

Een woord van welkom. Nettie doet dit door een persoonlijk woordje te richten aan eenieder van ons.

Felicitaties zijn er voor Emmy Willems. Op 1 januari was Emmy 20 jaar lid van het NGW en ontvangt ze van Nettie een mooie fles wijn.

Daarna volgen er ook lovende woorden voor Nettie gesproken door Math en Jos.

De wijnen voor het menu zijn geselecteerd door Wijnkoperij Alex Storms.
Alex voorziet ons bij elk gerechtje van uitgebreide informatie.

MENU
Voorgerecht

Biet ] yoghurt ] basilicum ] mierikswortel
Verscheidene bereidingen van bietsoorten, een bavarois basilicum, Yoghurt structuren en een spongecake met mierikswortel

Wijn: Domaine de la Provenquière, Le Téméraire, vdp Coteaux d’Ensérune, 2016

Tussengerecht

Vlaswijting ] tomaat ] wortel ] citroengras ]
Zacht gegaarde vlaswijting (kabeljauwachtige) met een crème en compote van tomaat, wortelsoorten en een schuimige saus geparfumeerd met citroengras

Wijn: Niersteiner, Patersberg, Grauburgunder, Spätlese, Trocken, Rheinhessen, 2015

Hoofdgerecht

Ossenhaas ] zwezerik ] pompoen ] steranijs
Gebraden ossenhaas met een schuim van zwezerik, crème fudge van pompoen. De jus hebben we afgemaakt met steranijs

Wijn: Ornament Mavrud Reserve, Chat Asana, Thracian Valley, 2012

Nagerecht

Chocolade ] passievrucht ] ananas ] rozemarijn
Crème patissier van pure chocolade met een agar van passievrucht, gemarineerde, gegrilde ananas en roomijs van rozemarijn

Wijn: Château de Cérons (grand enclos), zoet, 2000

Koffie / thee / friandises

 

Nieuwjaarstreffen 2019: Gezellig, fijn gezelschap, heerlijke gerechtjes en wijnen, een knusse ambiance en een mooie opkomst.


Aankomende activiteiten

okt
23
wo
19:45 Bois le Duc Themaproeverij Puglia
Bois le Duc Themaproeverij Puglia
okt 23 @ 19:45 – 22:30
Themaproeverij wijnen uit Puglia, verzorgd door confrères Tex Zwemmer en Nannette Wezenbeek
nov
14
do
19:30 Oost-Brabant: Workshop “Wijnproe...
Oost-Brabant: Workshop “Wijnproe...
nov 14 @ 19:30 – 22:45
Oost-Brabant: Workshop "Wijnproeven verbeteren" @ Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Voor de 2e maal zijn we gast bij Wijnadviesbureau Claudia van Dongen. Deze keer gaan we samen onze degustatietechniek verder uitdiepen onder leiding van Claudia. Ook voor de kennismaker en beginnende wijnliefhebbers een must. Donderdag
nov
20
wo
19:45 Bois le Duc Wild- en wijn proeverij
Bois le Duc Wild- en wijn proeverij
nov 20 @ 19:45 – 22:30
Wild- en wijn proeverij, verzorgd door confrère Piet-Hein Christis en consoeur Geanne Christis.