Oost-Brabant Asperge-proeverij 31 mei 2018

  • -

Oost-Brabant Asperge-proeverij 31 mei 2018

Onze kok uit Spanje overgekomen zal na 20 jaar ons Aspergediner voor de laatste keer verzorgen.
André Vermeulen zal door familie omstandigheden minder naar Nederland komen . Maar wij blijven goede herinneringen houden aan de gezellige en zeer gevarieerde aspergediners. André werd in de asperge tijd een begrip voor onze Bailliage.
Bij binnenkomst een heerlijk fruitige CAVA, die onze nieuwe locatie bij de scouting in Eindhoven inleidt .
In de keuken is André druk bezig en wordt geholpen door enkele leden.
We beginnen met een Asperge soep verrijkt door gerookte forel.


Dan volgt een Aspergesalade met aardbei,framboos en seranoham. Het geheel voor zien van een heerlijke dressing.



Er worden twee wijnen bij geserveerd ,beide uit 2017.
Het zijn Spätburgunders uit de Nahe maar als witte wijnen gevinifiseerd.
Het zijn beide mooie wijnen en de voorkeur welke wijn het best bij het gerecht past loopt uiteen. Zoals André altijd zegt :over smaak valt niet te twisten.

Dan volgt weer een traditioneel aspergegerecht met ham en ei.
De wijnen: Riesling Leinhőhle Mehling 2013 en een Riesling 2013 Kabinet trocken Diedesheimer Paradiesgarten , ook hier geven we onze voorkeuren aan. Beide wijnen hebben een duidelijke Firne.

Er wordt hard gewerkt in de keuken , de gerechten die komen zijn bewerkelijk en we moeten voor 24U. het pand verlaten dus , doorwerken en dooreten en proeven.

Het vierde gerecht is een heerlijk stuk zalm ,altijd een goede combinatie met asperges. De puree van zoete aardappel geeft een mooie touche.
De geserveerde wijnen bij dit gerecht komen uit de Elsas. Een Vin d’Alsace van Schoffit een Pinot Blanc Vieilles Vignes 2014 ,de andere wijn is van Vignobles Reinhart 2014 een Riesling Bellenberg.

Dan komen we bij het laatste gerecht , de afsluiting van dit diner en de proeverij en het afscheid van André.
Het zijn asperges met kaassaus ,kleine blokjes kaas en blokjes kwee-peer. Een gedurfde combinatie. Hierbij serveert André twee glazen Gewurztraminer.
De combinatie met de kwee-peer en kaas valt bij iedereen in de smaak.

En natuurlijk een verrassende fles wijn voor André, geen Spanjaard en geen Duitser maar een Tjech.


Aankomende activiteiten

mrt
14
do
19:45 Oost-Brabant: Bailli proeverij P...
Oost-Brabant: Bailli proeverij P...
mrt 14 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Bailli proeverij Portugal @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Secretaris: Peter Derks Telefoon: 040-2863426 email: pjamderks@outlook.com
mrt
20
wo
19:45 Bois le Duc – Thema proeverij Zu...
Bois le Duc – Thema proeverij Zu...
mrt 20 @ 19:45 – 22:30
Themaproeverij over Zuid-Afrika, verzorgd door onze confrère Neelsjan Albertus.
apr
10
wo
19:45 Bois le Duc – Thema proeverij mo...
Bois le Duc – Thema proeverij mo...
apr 10 @ 19:45 – 22:30
Thema proeverij mousserende wijnen, verzorgd door Wijnhandel Luc van Boort
apr
11
do
19:45 Oost-Brabant: Thema proeverij Ch...
Oost-Brabant: Thema proeverij Ch...
apr 11 @ 19:45 – 22:45
Oost-Brabant: Thema proeverij Chardonnay @ Activiteitencentrum 't Slot  | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Aanmelding voor activiteiten: per telefoon of e-mail bij: George Mes, 077-3661773, email cgmes@ziggo.nl Voor info kunt u ook bellen met onze Bailli: Agnes Haitsma Telefoon: 040 241 9749 Secretaris: Peter Derks Telefoon: 040-2863426 email: pjamderks@outlook.com