Oost Brabant: Nieuwjaarsdiner Restaurant Taste, Geldrop

  • -

Oost Brabant: Nieuwjaarsdiner Restaurant Taste, Geldrop

Wanneer:
12 januari 2020 @ 14:30 – 20:00
2020-01-12T14:30:00+01:00
2020-01-12T20:00:00+01:00
Waar:
Restaurant Taste
Heuvel 7
5664 HK Geldrop
Nederland
Contact:
George Mes
077-3661773

Nieuwjaars diner  in Restaurant Taste.

Nieuwjaarsdiner NGW O-Brabant op 12 jan 2020

Locatie : Restaurant TASTE, Heuvel 7A, 5664 HK Geldrop , ontvangst 15.00 uur

Het bestuur nodigt jullie graag uit voor een Nieuwjaarsdiner met een Zuid-Frans tintje, anticiperend op een ongetwijfeld boeiende wijnreis naar de Languedoc-Roussillon in september 2020.
De locatie is deze keer Restaurant TASTE aan de Heuvel 7A te Geldrop, welke voor een verrassend menu gezorgd heeft met bijpassende Zuid-Franse wijnen.

Er kan gemakkelijk (en zondag’s ook gratis) geparkeerd worden op “de Heuvel” in het centrum, zie bijgaande plattegrond. Volg vanaf de rotonde in het centrum van Geldrop (bij de kerk) de weg richting Mierlo en sla na 300 m rechts af richting Heeze en A67 (dit is de Johan Peijnenburg weg). Sla meteen na de brug over de Kleine Dommel rechts af richting centrum (dit is de Dommeldalseweg, oranje gemarkeerd, welke daarna overgaat in de Heuvel). Einde weg links en je bereikt de grote parkeerplaats op de Heuvel, waar je de auto parkeert en een klein stukje terugloopt naar restaurant TASTE aan het Horeca-plein

Ontvangst is stipt te 15.00 uur waarna we een proost uitbrengen op het Nieuwe Jaar te 15:15 uur.
Wij zullen de gehele middag (van 15:00 tot 20:00 uur) doorbrengen op de eerste etage van dit mooie historische pand waar wij ons diner in een afzonderlijke ruimte met mooi uitzicht geserveerd krijgen.
Na een kort overzicht van het afgelopen jaar door onze bailli Agnes Haitsma verwachten wij te 15:45 uur aan te kunnen vangen met het diner zoals weergegeven op de bijlage.

Tijdens het uitgebreide menu krijgen we een mooie uitleg door Remco (van Wijnvertellers) over de wijnen welke per gerecht geserveerd gaan worden en ik kan nu al gerust verklappen dat met name de 3 laatste wijnen en gerechten fantastisch goed met elkaar combineren.
Betreffende het menu:
Het menu geeft een mooie afwisseling van vis en vleesgerechten en de wijnkeuze is natuurlijk geoptimaliseerd op deze gerechten. Bij een standaard aanmelding voor dit diner gaan wij (en ook de kok) er van uit dat je alle 6 gerechten volgens dit menu wenst te nuttigen.
Vermeld reeds bij aanmelding of er rekening gehouden moet worden met bepaalde intoleranties
Vermeld ook bij aanmelding reeds of je een bepaald gerecht niet belieft: vermeld dan het volgnummer van het gerecht en waardoor je dat graag vervangen zou willen hebben (bijv. door een vleesgerecht of vegetarisch gerecht) of in geval van een vleesgerecht door een visgerecht.
Wellicht ten overvloede: alléén indien je bij aanmelding voor dit diner al aangeeft op welke onderdelen (1 t/m 6) je wenst af te wijken van dit mooie standaardmenu, kan er op de middag van 12 januari a.s. ook rekening mee worden gehouden.

De kosten voor dit bijzondere menu bedragen voor NGW-leden € 70,00 p.p. respectievelijk € 80,00 voor niet-leden. Dit is inclusief het welkomstdrankje te 15:15 uur en een eventuele koffie of thee aan het eind.

Aanmelding per e-mail bij Peter Derks, e-mail pjamderks@outlook.com graag uiterlijk 3 jan 2020 . Tevens vraagt onze penningmeester om het bedrag voor deelname op onderstaande rekening over te maken.

Met vineuze groet,
Peter Derks

Bijdrage voor leden van het NGW € 70,00 pp en voor niet-leden € 80,00 pp over te maken naar rekening :

NL18 ABNA 0434 1344 06 t.n.v. NGW, Oost-Brabant

Restaurant Taste
Heuvel 7A, 5664HK Geldrop

NGW-menu “Languedoc-Roussillon”

Bouillabaisse/ kokkels/ gamba/ mosselen/ mul
Métairie Les Chênes, Rosé
*
Coquilles/ zeekraal/ saltyfingers/ osterleaves/ antibiose
Haut Blanville, Viognier
*
Velouté/ knolselderij/ truffel/ paddenstoelen
Puy Florent, Chardonnay Reserve
*
Kwartelboutjes/ gekonfijt/ kwartelei/ jus d’volaille
Cellier du Pic, Pinot Noir
*
Tournedos “Rossini”/ ganzenlever/ brioche/ Madeira
Faugères, Tonnerre de Dieu
*
Parfait/ rivesaltes/ witte chocolade/ amandel
Muscat de Rivesaltes, Serre Romani

Uitleg wijnen door Remco van Wijnvertellers.


Aankomende activiteiten

jan
26
zo
13:00 Bois le Duc Nieuwjaarstreffen
Bois le Duc Nieuwjaarstreffen
jan 26 @ 13:00 – 15:00
Ons jaarlijkse nieuwjaarstreffen in een gezellig restaurant om samen te proosten op een mooi wijnjaar.   Locatie volgt nog.
feb
13
do
19:45 Oost Brabant: Syrah thema proeverij
Oost Brabant: Syrah thema proeverij
feb 13 @ 19:45 – 22:45
Oost Brabant: Syrah thema proeverij @ Aktiviteitencentrum 't Slot | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Onder vakkundige leiding van Peter Derks en George Mes organiseren we de themaproeverij Syrah, een workshop die je niet mag missen! Aanmelding voor activiteiten: per telefoon of e-mail bij: George Mes, 077-3661773, email: ngw,oostbrabant@gmail.com Voor
feb
15
za
19:30 “de heerlickheit Hoorne”: Macedo...
“de heerlickheit Hoorne”: Macedo...
feb 15 @ 19:30 – 23:00
7 of 8 leden presenteren een fles wijn nadere informatie volgt.